Ethernet issue

Combining the power of the ATmega2560 MCU with onboard Ethernet, a microSD card slot, an efficient switchmode power supply, and a small prototyping area. [Product page]
Post Reply
regis
Posts: 6
Joined: Tue Mar 08, 2016 4:11 pm

Ethernet issue

Post by regis » Sat Oct 06, 2018 4:21 pm

I have an Ethermega which monitors several switch positions.
The status of these switchs is sent to a webserver.
Clients can connect are read the results.

I'm having trouble with the webserver portion. After several days or minutes the webserver stops working. The rest of the sketch still functions.
Is there a problem with the wiznet W5100 or my code?

csconsulting
Posts: 70
Joined: Fri Sep 21, 2012 7:22 am

Re: Ethernet issue

Post by csconsulting » Sun Oct 07, 2018 1:44 am

Probably going to need to see your code.

The wiznet chip has some minor issues, and one of them is an issue with it not closing sockets, and since it only has 4, it can run out of them.

regis
Posts: 6
Joined: Tue Mar 08, 2016 4:11 pm

Re: Ethernet issue

Post by regis » Sun Oct 07, 2018 8:16 pm

how can i fix this problem with the sockets?

csconsulting
Posts: 70
Joined: Fri Sep 21, 2012 7:22 am

Re: Ethernet issue

Post by csconsulting » Fri Oct 12, 2018 8:34 am

Going to have to see your code, it depends on how you are implementing the web server.

Is it a web server that you are trying to code?

I have managed to get a web server, UDP, NTP all working on one sketch, so it can be done relatively easy.

Post Reply