Problem installing tftp boot package

The EtherTen combines an Uno-equivalent Arduino-compatible board and Wiznet-based Ethernet support, along with a microSD card slot and Power-over-Ethernet support. [Product page]
Stylmast
Posts: 36
Joined: Sat Sep 06, 2014 8:19 am

Problem installing tftp boot package

Post by Stylmast » Sat Sep 06, 2014 8:54 am

Hi,
I'm having a problem installing the boot loader package.
The library & hardware file are as the step one part 6 of the freetronics site.
But when I check the tools/board/TFTP bootloader ATmega328 (No upload)- is not listed.
Library show up in the examples OK.

Regards

Scott

andrew
Freetronics Staff
Freetronics Staff
Posts: 978
Joined: Sun Jul 14, 2013 7:06 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Problem installing tftp boot package

Post by andrew » Sun Sep 07, 2014 7:03 am

Please double-check the location of the "arduino-tftpboot" folder in your hardware folder.
For example, the main hardware folder is in the folder that contains all your sketches, such as:
https://db.tt/0uYkXWsO

Stylmast
Posts: 36
Joined: Sat Sep 06, 2014 8:19 am

Re: Problem installing tftp boot package

Post by Stylmast » Sun Sep 07, 2014 11:49 pm

I have the same from hardware on as your example.

Stylmast
Posts: 36
Joined: Sat Sep 06, 2014 8:19 am

Re: Problem installing tftp boot package

Post by Stylmast » Fri Sep 12, 2014 4:30 am

Also having to use the usbasp programmer to upload to my etherten, not able to do it upload via usb lead.

edson
Posts: 1
Joined: Thu Jun 18, 2015 7:15 pm

Re: Problem installing tftp boot package

Post by edson » Thu Jun 18, 2015 7:23 pm

Were you able to fix this problem? I am having the same issue. I'm working with an Arduino Ethernet board and following the instructions on this page: http://www.freetronics.com.au/pages/how ... YMZZPlVikr

I moved the arduino-tftpboot folder into the hardware folder in this path: Program Files(x86)>Arduino>hardware since I don't have a sketchbook folder
I also tried putting the arduino-tftpboot folder in Documents>Arduino>hardware

tools/board/TFTP bootloader ATmega328 (No upload)- is not listed in the Arduino IDE

Ali
Posts: 2
Joined: Tue Aug 25, 2015 8:23 am

Re: Problem installing tftp boot package

Post by Ali » Tue Aug 25, 2015 10:58 am

I have the same problem. Please enlighten us...

q2dg
Posts: 3
Joined: Fri Apr 03, 2015 12:17 am

Re: Problem installing tftp boot package

Post by q2dg » Thu Aug 27, 2015 11:53 am

Maybe it would be a great idea package the tftp-bootloader as a new "board" recognizable by new official Arduino Board Manager. This would facilitate the installation a lot and it would give a "second" life to this great piece of software (http://www.freetronics.com.au/pages/how ... -a-network should be updated accordingly, of course).

On the other hand...do you know https://github.com/codebendercc/Ariadne-Bootloader? Do you think you could share ideas between these two projects?

miyaji5678
Posts: 1
Joined: Tue Sep 01, 2015 2:54 am

Re: Problem installing tftp boot package

Post by miyaji5678 » Tue Nov 03, 2015 4:34 am

Were you able to fix this problem? I am having the same issue.

Ali
Posts: 2
Joined: Tue Aug 25, 2015 8:23 am

Re: Problem installing tftp boot package

Post by Ali » Tue Nov 03, 2015 6:17 am

No, I couldn't.

mcmenon
Posts: 9
Joined: Thu Jul 07, 2016 10:21 pm

Re: Problem installing tftp boot package

Post by mcmenon » Thu Jul 07, 2016 10:43 pm

I realize it's been a year since anyone posted on this topic, but...

I was able to get the board to show up in my boards file by coping my boards.txt file from its original location (arduino-tftpboot) to a new location (arduino-tftpboot/bootloaders).

However, even though the board shows up, I'm not able to use this to burn the bootloader. I keep getting the error:

""
Arduino: 1.6.9 (Windows 10), Board: "TFTP Bootloader ATmega328 (No Upload)"

java.lang.NullPointerException
at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.burnBootloader(SerialUploader.java:363)
at processing.app.Editor.lambda$handleBurnBootloader$42(Editor.java:2752)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Error while burning bootloader.
""

Any ideas?

Post Reply