Etherten not recognized anymore?

The EtherTen combines an Uno-equivalent Arduino-compatible board and Wiznet-based Ethernet support, along with a microSD card slot and Power-over-Ethernet support. [Product page]
Post Reply
NickPatey
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:02 pm

Etherten not recognized anymore?

Post by NickPatey » Mon Feb 25, 2013 6:05 pm

My etherten stopped being recognized in the device manager of my computer (no longer listed under comm ports) and i dont know why. When i connect my board to the computer using usb the blue power light comes on but D13 doesnt even flash, not even when i press reset.

I dont think i fried anything, i didnt go under 0V or over 5V for any of my inputs/outputs, so i really dont know what the problem is.

NickPatey
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:02 pm

Re: Etherten not recognized anymore?

Post by NickPatey » Tue Feb 26, 2013 3:15 am

i have tried a different port, and i know its not the cable, the cable hasnt modes since i bought it.

The only thing i can think of is when it was running a sketch i pulled the cable out then put it back in, after that it wasnt working. Is there any way to reset it or anything?

NickPatey
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:02 pm

Re: Etherten not recognized anymore?

Post by NickPatey » Tue Feb 26, 2013 1:29 pm

OK i will try a new cable, but it was just monitoring some small analog signals.

NickPatey
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:02 pm

Re: Etherten not recognized anymore?

Post by NickPatey » Tue Feb 26, 2013 5:01 pm

New cable did nothing, same problem

NickPatey
Posts: 5
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:02 pm

Re: Etherten not recognized anymore?

Post by NickPatey » Thu Feb 28, 2013 2:45 pm

Is there a way to reset the 16u chip like you can the 8u on the arduino?

Post Reply