Search found 7 matches

by seven_au
Fri Jun 26, 2015 8:38 am
Forum: BTSH: Bluetooth Shield
Topic: Using D0/D1 for RX/TX?
Replies: 3
Views: 6091

Re: Using D0/D1 for RX/TX?

Has anyone successfully used the D0/D1 pins for RX/TX on this shield?
We used pins D0 and D1 in this project, because we used it in combination with the Freetronics Motorshield which uses pins D2 and D3 as default
https://www.youtube.com/watch?v=cm-LZAwIhq0

Cheers
by seven_au
Sun Jun 14, 2015 2:06 am
Forum: BTSH: Bluetooth Shield
Topic: Student robot project
Replies: 8
Views: 6038

Re: Student robot project

Here is the video post for the Freetronics components vehicle:
https://www.youtube.com/watch?v=cm-LZAwIhq0
by seven_au
Thu Jun 11, 2015 7:02 am
Forum: BTSH: Bluetooth Shield
Topic: Student robot project
Replies: 8
Views: 6038

Re: Student robot project

Here is the code for the setup for the Freetronics Motorshield for anyone interested https://github.com/Seven7au/Freetronics_Bluetooth_Robot It took me ages to work out why this wasn't working until I realised that the default RX and TX pins on this Freetronics shield are pins 2 and 3: SoftwareSeria...
by seven_au
Tue Jun 09, 2015 1:01 pm
Forum: BTSH: Bluetooth Shield
Topic: Student robot project
Replies: 8
Views: 6038

Re: Student robot project

The Android app 'BlueTooth Controller' works a treat https://play.google.com/store/apps/deta ... s.BT&hl=en
by seven_au
Sun Jun 07, 2015 1:29 am
Forum: BTSH: Bluetooth Shield
Topic: Student robot project
Replies: 8
Views: 6038

Student robot project

I thought that you may find this interesting - Bluetooth connected Arduino robot - Student project. This one uses the Arduino Uno R3 board and the Ardafruit Motorshield with the Freetronics Bluetooth shield, but we are working on another one which uses the Freetronics Eleven with the Freetronics Dua...
by seven_au
Fri May 29, 2015 12:48 pm
Forum: HBRIDGE: H-Bridge Motor Driver Shield
Topic: Working fine but now nothing.
Replies: 3
Views: 2378

Re: Working fine but now nothing.

Thanks for the quick reply johnb, I will get myself a 12V adaptor tomorrow and try it. Do you know what the most likely cause of this might have been? - just so I can try to ensure that they don't do it again. I am pretty sure that they would have hooked up the polarities correctly, but I can't ensu...
by seven_au
Fri May 29, 2015 9:38 am
Forum: HBRIDGE: H-Bridge Motor Driver Shield
Topic: Working fine but now nothing.
Replies: 3
Views: 2378

Working fine but now nothing.

I purchased this motorshield just a few weeks ago and have been running it on top of an Eleven board using two 6-12V motors with a 9V battery pack (6x1.5V). It was working just fine until today. I thought that the voltage may have been dropping to under 8 volts so I connected it up to two 6v battery...